Legfrissebb kiadványaink

Társulatunk éve óta tudatosan kísérletezik különböző részvételi színházi műfajok és kutatási formák alkalmazásával annak érdekében, hogy érvényes eszöközöket kínáljon különböző társadalmi jelenségek színházi vizsgálatához.

Az anBlokk Egyesülettel karöltve 2009-ben indítottuk útjára hiánypótló, a színházi és drámapedagógiai szakirodalmi piacon jelenleg teljesen egyedülálló elméleti és módszertani kiadványsorozatát Színház és Pedagógia címmel.

"Olyan szövegek publikálására vállalkozunk, amelyek a társadalomtudományok, a pedagógia és a pszichológia diszciplínái felől értelmezik a drámán alapuló pedagógiai tevékenységeket."

A már megjelent első hét kötet és A performatív módszer című összegző kiadvány megvásárolható vagy megrendelhető nálunk.

Sorozatszerkesztő: Takács Gábor

Kiadványaink online elérhetők itt.

 

A performatív módszer

kiadvány

Hiánypótló és egyedülálló kiadvány, mely öt részvételi színházi programunkat mutatja be. Ezek mindegyike az iskola, a marginalitás és a demokratikus állampolgárság társdalmi kérdéseit érintik.

Szerzők: Horváth Kata - Oblath Márton

Megjelenés éve: 2015

Ár: 1200 Ft.

 

Új Néző

Társadalmi színházi kísérlet Magyarországon

Az Új Néző elnevezésű társadalmi színházi program (2010) középpontjában a közönség részvételén alapuló színházi akciók álltak, melyek témáit minden esetben a helyi (Ároktő, Szomolya) vizsonyok adták. A performatív társadalmi bevatkozáshoz egy társadalomtudományi akciókutatás is kapcsolódott, ennek eredményeit tartalmazza a kötet.

Szerkesztő: Horváth Kata 

Megjelenés éve: 2012

Ár: 1400 Ft.

TÁMOGATÓINK és PARTNEREINK